Taksuka susu

Kalau sejenis mmg taksuka susu , ada tak minuman laen yang boleh gantikan susu . sbb dutch lady kaa susu tepung kaa memang takboleh nak telan 😭

3 Balas

Klu tk blh telan susu then tk payah minum. Susu tu tk wajib pun, optional je. Tp kena consume calcium carbonate, atau blh tny doktor utk supply calcium sbb masa 2nd dgn 3rd trimester yg plg penting sbb nk supply calcium ke baby (dari pembacaan sy). Tp klu doktor kata tk perlu, then ikut je apa doktor ckp 😊

Tak ada. Kalau minuman lain, lain lah kebaikannya secara logik. Jgn paksa diri kalau tak boleh. Yg penting mkn ubat klinik bagi.

kita sama.Saya pun memang taksuka & takminum susu.So banyakkan makan buah & yogurt je