ingin tahu

kalau saya nak try check GBS kena buat dekat kk jugak atau boleh buat dekat swasta ?

6 Balas

Nak buat kat kk pun blh makesure masa checkup bagitau nurse tu apa concern awak mcm keputihan bnyak ke berbau ke ape. Nnt dia refer la doctor buatkan. Klau nak cepat buat swasta pun blh je.

Kalu mmg checkup kat kk, bt kt kk je, bgtau doc psl gbs tu, nt dorng akan ambik sample, free kalu kk, swasta kena byr plak,gpun gbs ni xla perlu result cepat sgt, penting nt nk branak je

sy hari prtama buat buku msa 9w5d bgtau terus sejarah preg prtama.. dorang swab kt situ.. kalau kt swasta pn pnh buat sblm preg ke2 ni HVS test.. mmg tetap ad gbs tu..

saya buat dekat swasta sebab sy fully checkup swasta. tapi sy ada buat dua kali swab. sbb yg pertama xdetect gbs pon

dua2 boleh.. cuma kk rsult lmbt sikit.. kt swasta dlm 3-5hri bkerja da dpt rsult..

Swasta pn boleh