Perut Rasa Pedih

5weeks pregnancy. Kalau pregnant memang ada rasa perut pedih dan angin ke? Rasa macam angin tu dari perut pastu naik pegi kat tekak pastu rasa nak muntah. Makan sup pun masih rasa pedih ni. Apa cara nak kurangkan rasa pedih & angin ni?

2 Balas

Normal sis. Better ke klinik. Masa saya on early pregnancy, saya kena gastrik. Doktor klinik bagi saya ubat yg sesuai dengan ibu mengandung

Ye normal ms ni sb kedudukan organ badan nk berubah beri laluan kpd janin membesar. Makan selalu jgn bagi kosong. Time ni mmg sentiasa lapar. Klu xde selera tetap kena isi perut kalau tak mmg jd lagi teruk pedih perut angin tu. Standby gaviscon pink y paket kecil bw g memana. Gaviscon selamat utk preg.