kena halau ke tak kalau g hosp cuma perut mengeras??

Kalau perut asik mengeras dan sakit mcm senggugut, setiap 15 minit (on off),tapi tiada tanda2 nak bersalin, PERLU atau TIDAK utk sy ke hosp? Mcm takut kena halau je, sia2 pegi hosp. Help me ;(

9 Balas

Pernah kena macam nie masa baby first dulu . Saya berkeras je nak pergi hospital untuk check .. Suami dah takut dan malu kalau kena halau .. Tapi kena fikirkan baby dalam perut dulu .. Malu dan kena halau tu no 2 ..

5y ago

Lepas nurse check tu memang xde bukaan .. Heartbeat baby okay .. Mungkin sebab baby x selesa dengan cara saya tido atau duduk .. Ahamdulillah memang kena balik lepas check tu .. Atleast risau dan dok fikir bukan2 tadi dah takde .. Preggy mommies boleh stress sangat .. First baby takut sangat2 sebarang kemungkinan so memang saya strict dengan suami rasa sakit sikit pun nak ke hospital biar orang yang lebih berpengalaman check keadaan saya dan baby .. Nie dah nak masuk second baby pun saya still terapkan dalam diri kena tegas sakit sikit pun ke klinik atau hospital .. Supaya kalau jadi apa2 kurang rasa menyesal atau x puas hati ..