Perut kerap mengeras pada usia 32weeks

Hai mommiesss , nak tanya normal ke perut kerap mengeras . Even tengah baring pun dia mengeras . Saya first time mengandung taktahu benda ni normal ke tidak . Nak pegi hosp takut kena halau je sebab kita taktahu ni normal ke tak . Tapi baby gerak aktif je cumanya kerap mengeras time tak kira time .

2 Balas

Normal mummy, tu dipanggil Braxton Hicks or contraction palsu. Saya pun sama , keras tak tentu hala dah 30weeks+ . Kalau mengeras, mummy boleh rest dulu ya sambil tarik nafas dalam dalam hembus ikut mulut.

Hi sis nk selamat nnti smpai trus tnya guard, diorang boleh jawab bahagian mana,