period

Kalau period maknanya ubt perancang x berhasil ke?..ad risiko hamil ke?maaf tye sbb bru period slepas 6 bulan bersalin.

2 Balas

Mana² ubat perancang xde yg 100% boleh elak kita drp pregnant.. kalau period baguslah, darah kotor keluar & maknanya hormon sis stabil.. ambil ubat perancang akn ganggu hormon kita sekejap, tu yg x period tu.. & jgn ingat x period maknanya kita xboleh pregnant, ovari tetap hasilkan ovum setiap bulan.. dh berapa byk kes ibu² yg x ambil perancang yg x period lama rupanya pregnant.. at least ambil perancang, percentage utk hamil tu rendah..

Normal je period, baguslh darah kotor kluar dari x kluar langsung... Sya merancang dgn pil perancang sahaja setiap bulan keluar period janji kita ingt waktu bila kita kne ambil ubat tu .... Alhamdulillah 2 tahun merancang Sya berjaya .... Yg x berape nak normal pakai perancang tpi period bertahun2 x keluar