Due date berbeza

Kalau nak ikutkan dari last period harini saye pregnant dah 10 week, tapi tadi checkup kk doktor ukur size baby baru 9 week. Beza seminggu dari tarikh last period itu normal ke ? Doktor cakap jantung baby okey je.

14 Balas

Normal je awk klu beza 1-2minggu, mcm sy sebelum2 ni doc scan, baby kecil seminggu dari usia kandungan. Tapi masa doc scan baru2 ni, baby besar pulak berbanding usia kandungan. Masa tu usia kandungan 12W3D tapi doc scan size baby macam 14W5D mcm tu.