Sy dri 16w dah ada mcam air kluar dri pyudara ..mcm susu ..skrg 24w ada jugk sikit ..normal ye?

Kalau nak bg susu bnyk ,mkn or mnum apa ye?

1 Balas

Normal. Guna breast pad jika lelehan tembus bra dan baju. Better harap susu mencukupi drpd susu banyak. Susu banyak ni risiko oversupply. Jika tahu uruskan susu yg banyak tu ok la. Jika tak, stress jadinya dgn nak pulihkan diri selrpas bersalin, uruskan anak newborn dll. Salah satu cara nak cukupkan susu kerap penyusuan max 3 jam sekali. boleh follow medsos FB Happy Breeastfeeding Malaysia utk info bermanfaat.