Berapa sukatan susu enfamama

salam mummies..nk tnya susu enfamam ni brpa scope skli mnum ye?? sbb kt kotak tulis 6x scope 200ml,sy ikot dia pnya sukatan manis yakmat smpai nk kluar blik susu tu..nk kne tambah air 2 kali ganda dri tu bru blh mnum..biasa mummy2 buat bpe sukatan ye??

Berapa sukatan susu enfamama
25 Balas

Sy pnah try.. Mmg xikut sukatan tu.. Mcm byk pulak rasanya.. Haha.. Last sekali guna 3scoops je.. Lepas hbis 1 pek xbeli lg dh.. Manis.. Skrg mnum dgn anak2 susu fernleaf famly.. 2m sblm deliver cdg nk ambik susu kambing pulak..

Nasib baik ada juga yg camni. Sy pon ikot sukatan kat kotak. Tak boleh telan. Nak kata manis sangat tu taklah tapi pekat sangat sangat. Sudahnya sy bancuh 3 scoop sekali bancuhan. Tak boleh telan kalau 6 scoop.

Ikut direction mmg 6 scoop tpi dlu mse sye mula2 consume buat 3scoop je. Tpi skarang da stop, sye minum susu fresh milk je. Sbb susu tin ni slalunya kandungan gula tnggi takut sangkut gdm pulak nnt 😂

Sy penah letak 5sc + 200ml air. Kurangkn 1 sc. Tapi tetap manis giler. So skrg sy just letak 3sc + 200ml air, baru boleh telan tu pun rasa manis lagi😅

Sy ambik yg susu kambing sblum ni minum susu lain jadi loya tpi bile start ambik susu kambing ok je masalah sembelit pun hilang.....

enfamama mmg mnis sbb tu sya stop mnum susu tu..3x scope jer pun dh mnis...sya try mnum similac..Alhamdulillah susu tu bru okay xmnis..

4y ago

similac sdappp...mmg ssuai sngt rsa kt tekak...blh d trima...klau enfamama xleh sbb wlpn 3x scope jer trasa mnis sngt d tekak smpai mnum air sjuk kosong 2 gelas bru lega ilang mnis tu...

Ha3..adoila... sy buat ikut sedap tekak sy je susu enfamama tu, sy x perasan ada tulis bil scoop n kuantiti air. Dh habis 1 tin dh pon

4y ago

hehhehe..tkejut jgk tgk kt kotak 6scop..sy buat je la ikot dia pnye sukatan mmg xleh telan lgsg..rse nk klua blik susu

Sye dulu mse preggy minum enfamama wat 3 scoop tuk sekali minum😅 sbb sye minum 2 kli pgi ngn mlm sis.. 😅😅

4y ago

dh try 3scop..ok la dr 6 tu..mnis gila2..haha

sya bancuh air 200ml angaran 3 - 4 scoops ☺️ bancuh air sejok perhh sodappppp😋

Permulaan 200ml buat 3 scope je.. Kalau dah ok baru boleh tambah..