hai 38w4day

kalau macam nie braxton hicks atau contraction dye mengeras tu sakit dr pinggang sampai ke perut tp sakitnya tu boleh tahan lagi kalau rate 3/10 macam tu

hai 38w4day
4 Balas

baru je saya balik dari checkup tadi tnya pasal mcm mana rasa contraction, Dr kata contraction akan mula dari belakang mcm yg kita rasa time senggugut tu dan sakit tu membawak ke depan kat area perut. Dan intensity semakin lama semakin sakit. Bukan on off.

Braxton hicks dia masih boleh tahan lagi,kalau kontraksi real baring tak kena duduk tak kena nak buat apa apa pun tak kena,pantau jer pergerakkan baby,dan kalau ada blood show or leaking direct g hospital.

contraction sebenar tu mcm senggugut tapi lagi kuat. n perut mengeras. klu kejap2 n boleh tahan tu braxton hicks je. pakai pad/panty liner. utk pantau show.

awak download apps contraction tracker. sana dia boleh agak bila nak ke hospital.