Pening kira waktu hamil

Saya last period hari 1st 22/5 saya kawen 31/5 tapi baru2 ni ada keluar spotting tapi tak kerap. Bila saya scan pergi klinik tak nampak apa apa kantung or janin. Tapi kalau ikot kiraan saya 7w. Macam mana ye. Help meeeeee #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Buat upt mmg positif ke? Dan scan kt klinik ada request scan TVS / ikut bawah ke? Potensi usia kandungan tu masih kecil pun ada klu cycle puan panjang atau period tk teratur. Takpun masa subur puan lambat drpd biasa. Tunggu lg 2-3 minggu utk repeat scan semula kalau check upt mmg positif terang double line.

3y ago

Sy faham rasa risau tu sbb sy pun first baby. Ikut kiraan last period masa tau dh pregnant tu katanya 8w, scan tk nmpk apa. Risau kandungan tk jd lah apa lah tp sy husnuzon sambil teruskan consume folic acid sbb tk ada pendarahan dan sakit perut. Rupanya usia kandungan sy beza 4w dr kiraan last period tu.