hamil lelaki ke perempuan

KALAU HAMIL BAYI LELAKI.. APA ALAHAN DIA?

9 Balas

Easy say, instinct kita sebagai ibu boleh rasa.. walaupun susah nk agak.. lama kelamaan betul lah tu instinct kita.. mana yg lebih terasa , itu lah tu.. mcm sy dulu ingtkn bby boy sbb teringin dpt bby boy lepas tu takut jaga baby girl.. tapi lama2 sy mimpi nurse ckp baby girl.. tekejut sy.. bangun2 crita suami.. slps kjdian tu instinct sy brubah dn sy jadi kuat emosi kuat nangis n merengek.. manja dgn laki.. suka buat cake n muffin.. itu kalau sy.. lpas tu x suka makanan asam.. then cek jntina, dctor ckp mcm girl.. nmpkgaris sja😂 makin sy yakin itu girl.. orang2 pun suka ckp sy dpt bby girl.. iya lahtu😂 last2 mmg dpt babygirl😍

4y ago

Hehe.. Welcome 🤗😄😄

Setiap org tu lain lain. Kalau saya, dr awal trimester tkde alahan tp suka makan manis manis. scan baby girl. Tp kwn sy pun suka makan manis manis dpt baby boyy.😁

Setakat ni xde alahan sgt..kdg2 je ase loya..tpi yg xleh than..sakit2 bdan..lenguh2..yg tu dri awal smpi lar tgh tggu mse skrg ni

Baby boy tak ada alahan, sakit kepala je 🥰

Takde beza anak lelaki dgn anak perempuan😄

Alahan tak menentukan gender bayi.

sy baby boy tp xdak alahan 😂

alahan x menentukan gender bayi

4y ago

Tu la...sy plk lain x suka mekap..muka x de jerawat...mkn plk nk manis je...masin plk kurang.suami sy suka sgt mkn ikan masin...klau mkn buah byk awal mengandung dulu.sy teringin nk mkn daging...bila masak nk kunyah kn lbt...rasa nk terkuar je blk mkn..

🤔🤔