Nak tanya

Kalau firstime pregnant kena pegi klinik brp minggu ye..sbb sy bru 4w3d

4 Balas

Normally 12w ke bawah kena buka buku pink. Tapi kalau untuk dapatkan kepastian pregnant, boleh pergi ke klinik, check untuk dapatkan pengesahan sekaligus scan untuk lebih jelas. Tapi kalau scan, masih tak nampak janin, jangan depress. Sebab lain orang lain keadaan. Macam saya, nampak kantung je, janin langsung tak nampak. Start 12w baru nampak baby 😅 Tahniah awak!

9mo ago

Saya scan 7w, tak nampak. Kemudian scan 9w pun tak mampak. Kali ketiga scan, 12w baru nampak.

scan di klinik swasta dulu utk confirm pregnancy, sebaiknya waktu 8 weeks ke atas la, dah boleh nampak baby + dengar heartbeat dia. Then buka buku pink di kk sebelum 12 minggu. Bawak ic awak, kad nikah dn gmbr scan sekali. Itu shj. Saya share berdasarkan pengalaman hehe. 🥰

sy first dulu awal... tapi jenuh la berulang ke klinik.. scan pn x nampak ape... skrg preg ank ke 2,skrg 6w blum g klinik lg 😅.. 10w ke 12w baru nk pergi buat buku pink.. g wat buku 10 -12w best skit blh scan tgk bby dgr jntung die.. bwh dari tu kdg nmpk kantung je

9mo ago

amiin3

Jika Puan ada penyakit kronik, usia 35 Tahun ke atas, boleh pergi klinik segera utk pantauan awal. Call dulu klinik utk set appointment.

9mo ago

Cadangan: Boleh ke swasta dulu untuk pengesahan awal kehamilan. Lepas tu call KK utk set appointment daftar buku pink