Hb Low?

Kalau doktor cek hb Low, apa doktor akan buat ye?

2 Balas

Dr akan tukar iron booster.. kalau serius kes, ade yg sampai kene injection jugak mcm kwan sy sbb die asyik muntah2 spjg pregnant so badan die lemah dan susah nak absorb nutrisi dn hb pn low.

6y ago

Normal sbb selalu terjadi pd preggers. MS yg berlarutan ni dpggil hyperemesis gravidarum. boleh google nanti. yg x best pasal ni bila loya muntah tu berlarutan dan berat badan menurun. kita risau effect kat bby. jd mommy makan je apa yg mommy boleh telan. kerap mkn dan minum air dgn byk ye.. Alhamdulillah bby kawan sy lahir 3kg. time preggy tu punya la tkut sbb langsung xleh nak wat apa sbb lemah2 n x lalu makan.. sampai ke sudah mcm tu. huhu