nama baby

Kalau dapat baby boy, teringin sngat nk bagi nama Nilfan Aryan. Tapi husband bantah sangat 'Aryan' tu, dia nak nama Nilfan Iskandar. Tapi klau tak boleh pujuk, terima jela ?

16 Balas

Saya masa anak pertama perempuan, saya yang pilih, itu pon tak cari dalam mana2 buku @ google, sebab suami nak balik rumah sewa cepat, nak kena kerja, so saya kata letak ja nama Fatima Az Zahra. Anak no.2 ni lelaki, saya bagi suami pulak yang cari. Awal tu dia tak bagitau pon nak letak nama apa. Balik dari pejabat pendaftaran buat sijil lahir tengok nama, ALI... Semua orang tanya... ALI saja ka 😅 Dia kata yaa.... ALI

4y ago

hahaha nama sama arwah ank sy ali . tp bila dah meninggal dlm perut , tak blh letak nama dlm surat kematian

My husband lagi jahat, dia nak guna kuasa veto dia😆. Dia kata dia yang daftar, dia je yang boleh bagi nama.. buli bini betol. Skrg pregy 13 weeks , dah Ada dah nama baby boy & girl yang dia pilih. Aduhai 🤓

5y ago

Hahahaha. Samalah dengan saya. Dengki betul dia 🤣

Hehe sy kalau girl teringin nak letak Aurora. Tapi husband reject terus. Dia cakap nanti nickname dia nak panggil apa? Rora? Yoya? Hahahahah. Last2 bila scan, baby boy. Nasib baik nama utk boy ni dia approve.

Owh, satu cre nk selesaikn is cbe teka agk2 nanti ble da besar kwn2 dy pggil dy pe. And apa jgk kte akn pggil ank kte nnti..mcm for me, lg pndek lg bgs....byk lg mse tym nk jwb exam nnti 😅

Saya n suami asalkan maksudnya baik dlm islam. 1 nama ja ank kami. Arya (yg mulia).. setel.. 😅 .. alah sis bg 1 prktaan dia 1 perkataan.. snang.. xyah gaduh2.. 😊💕

5y ago

Tapi saya nak pujuk jugak 😂

Mcm sy kalau ank laki mmg dia yg cari nama...sy xkacau...tp kalau ank pompuan...sy yg cari...dia xleh kacau....

Sy pn suke nme aryan tu tp rmai sgt da letak nme aryan mcm da jd trend plak huhu

Mesti ada history disebalik nama Aryan ni 😂

5y ago

Bff saya ade anak buah nama Aryan, sedap nama tu. Tapi suami mesti pikiq lainlain 😂

Aryan mcm nma x islamik.. Mcm hindustan..

5y ago

Patut laa..😂

Haha OK je dua2 sedap