Nenas / pineapple

Kalau da 21w boleh makan nenas madu tak?

16 Balas

Stu2nya buah yg paling sy takut nk mkn🤣dr awal prgnant smpai skrg 16weeks 5days..rsa nk mkn tpi tahan sbb risau apa2 jd...sikit pon xbrani mkn..hahahhaha ad org mkn je nenas time prggy..tpi sy xbrani...sy pernh mkn betik muda msa tu xthu lg prgnt..nasib baik xde ap2..sbb org kata elakkan mkn betik muda..klo betik msak xpe..😅

Stiap org berbeza tau prgnancy dia..jgn samakn prgnancy kita dgn org lain..kakak sy dia bedal air gas,nenas,naik trun tgga,smua mknan dia bedal...xpernh gugur..tpi ad org...tersalah buat keje sikit je dh gugur..🤯spupu sy dia tgh cuci bju,dia tolak baldi berisi air..xlama lps tu gugur...😓

nenas yg dah masak sahaja ye.. bukan nenas muda.. Nenas bagus utk pregnancy sbb vitamin tinggi.. boleh Google... tapi makan berpada2...jgn makan banyak sgt.. makan 1 potong ke.. utk bg hilang rasa bia x kempunan... sy masa pregnant.. sy makan je nenas. tp bila dah 6 bulan camtu...

Sy pun tringin nk mkn nanas, tp bila ckp kat suami, suami ckp "mkn lh, 1 keping potong halus dlu, n ambl 1 je"....nmpk sgat x bg🙄🙄🙄....kedekut betul....tp penah mkn sikit msa to suami x ada, ma n nenek je ada, diaorg bg je mkn sikit

Sy mkn.. Tp msa dah 3rd trimester la.. Cari nenas madu or peram nenas bg betoi2 msak. Sedapnya lahai.. Td bru mkn ketam msak lemak boh nenas.. Sis try mkn sikit je dulu klo ok esok lusa mkn lg sikit😘

Klau boleh elakkan...tp Klau teringin mkn skit jdy la...jangan berlebihan...Klau jenis bdn thn ok la...stngah org bdn x than...bhaya utk kandungan...

Dah kuat tu.. boleh makan.tapi, jgn makan macam makqn nasi banyaknya. Nnty bawa mudarat . Insyaallah.. x de pape enjoy ur meal eis.

Sy mkn nanas sis to yg betul2 masak & manis & secukup rasa teringin jer🙋🏻‍♀️kalau byk nanas kan asid

Saya makan sepanjang pregnant dulu. Baby ok, saya ok tak ada bleeding2. Jangan makan sebaldi dah la

boleh je awk..saya dlu first trimester,mkn je nenas..siap mkn depan mertua lg😂