Klinik swasta

Kalau check klinik swasta memang kena scan tiap bulan ke.. Lepas tu timbang berat Dan check air kencing je? Boleh tolong bagitahu ke..

4 Balas

sy preggy 3x mmg checkup swasta.. 1st terimester dating scan n checkup stiap 1bulan.. 2nd terimester 2mingu skli.. 3rd terimester checkup kena refer ke hosp utk kita plan nak delivery dah.. mcm sy tiap kali checkup mmg dorang akan scan perut (utk dgr jantung, ukur tulang/kepala/perut bby, berat bby, air ketuban, n uri), check berat, bp, hb, kencing mcm biasa.. n injection kancing gg.. pastu bg ubat yg kita perlu.. ada ambil darah (utk check darah-temasuk boold type,hiv, darah merah n putih) tp bukan tiap kali checkup la 2bulan skli cmtu je (lain2 dating checkup tu stat ujung jari je ambil darah) n minum air gula pn 3bulan skli cmtu (utk 2x je) kalau awak nak chekcup swasta pastikan klinik tu betul2 buat fully checkup.. risau xlengkap je.. bila xlengkap.. masa awak g hosp utk delivery tu dorang kena ulang balk mcm ambil darah ke, minum air gula ke 🤣 so membazir duit kat situ.. sllu report lab doc swasta mmg kepilkan skli dah.. so far spjg 3x ni sy xda masalah dgn klinik sy checkup n waktu nk delivery pn sbb details report semua lengkap, cuma everytime checkup bajet around rm100-rm200 tu psti 😂 tp utk anak2 checkup sy prefer kk lg details dari swasta.. anak pertama checkup swasta bg skeping kad ijections je n agak over pricey utk stiap kali injections.. 😇 better kk semua dorang check.. kalu ada masalah terus refer pakar 😁 hrap dpt mbantu 😘

1y ago

Tapi Anak first sya memang berat 4.12kg..tapi gula sya OK tiada kencing manis semua..

saya check up klinik swasta. setiap kali check up doctor akan scan, timbang berat badan, check air kencing, check BP & HB.

1y ago

Sama sis.. Sekali saya ambik darah

Nak tanya kalau dah buat buku pink kt swasta nak bersalin kt kerajaan kena buat buku pink dekat kerajaan balik ke?

1y ago

Sya pun tak pasti sis.. Pregnant kedua ne je sya check swasta..

Tiada pengalaman.

1y ago

Tu la.. Anak pertama dulu sya check klinik kerajaan