First pregnancy

Kalau bersin tu biasa ke tiba2 senak dkt perut?...sometimes rs sakit dkt perut...tp xde bleading... Hmm morning sickness jangan ckp lah...haha...lembik badan..nk kerja x larat .skrg 7w4d

1 Balas

Baru pregnant normal je rasa x selesa pada perut. Rasa krem² manja tu biasa. Nt dh masuk 2 bulan okay je sis. Untuk alahan tu, sis boleh cuba ubat VELOXIN. ada jual kat farmasi. ubat ni khas untuk sesiapa yg mual, pening, mabuk kereta, muntah. Sy awal mengandung pun makan ubat ni. Makan waktu nak tidur tau. 1 biji sekali makan. alhamdulillah.. esoknya bangun pagi, hilang terus alahan. Skrg sy 18W