sakit perut

Morning assalamualaikum nk tanye..skrg sy week 12 n first baby..tp dh dkt 2 hari sy sakit perut dkt rahim tu mcm kejang..mcm nk senggugut tp xsakit kuat sgt..tp sy ad cyst saiz 4cm..smlm cek doc dy kata sbb rahim sy nk membesar..xbahaya ke ea?sy risau ?

8 Balas

Saya baru rasa macam start malam tadi, nak tidur tu berapa kali pusing cari posisi selesa semua tak selesa, nasib terlelap jugak lepas tu. Saya baca dekat google dia cakap sebab perut nak membesar. So, saya kira okay la kot 😅

Kalo da g cek n doc ckp ok tu means ok la tu sis... Just berhati2 nk buat ape2 n byk kan rehat n jge diri...elakkan dr buat kje brt2 utk awal2 ni...

Btul tu..rahim nk mmbesar...mmg kte akn rse xselese... Lg pn dh ade janin dok dlm rahim kte kn... Tu yg rse lain...

InsyaAllah xde pape tu, sy pn cramp pngkal ari2 1st trimester..klau bleeding cpt2 g klinik

Inshaallah xde pape tu...tp kalo xtahan sgt, blh dptkan rawatan semula ye..

Awal dulu pun rasa juga.. Mcm sakit senggugut..

Perut nk membesar

Saya pun sama mgandung 12w, then selasa lepas keluar darah cm brown tu sikit terus pergi hkl, doc cek bgtau rahim ok. Then bgtau kene berjaga sbb ada ancaman keguguran. Lagi satu doc pun kesan ade cyst 2.5cm. kene pantau cyst tu pula kt kkia nnt. Hopefully cyst kita akan mgecut sis.