Pendarahan time pregnant

Kalau berlaku pendarahan time pregnant kan nurse suruh Terus pergi hospital. Adakah kita direct ke emergency ke mcm mne tu... Mcm hospital tu besar 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

7 Balas

Saya awal start dgn spotting, misi hospital district, trus suruh saya refer emergency hospital bsar, sbb kandungan saya kecik sgt xnmpk bila skan. bila kt emergency Doktor kata xdk apa. dia ckp drah sikit2 xyh dtf hspital. bnda normal,mntak mc pon xnk bg.Then 2 hari lpastu...saya darah trun mkin hari mkin byk😔. Sya trus pegi klinik private. Doktor bg ubat dan bg mc. Dah dekat sbulan saya xboleh kerja. Sbb diagnose threatened miscarriage. So kat sni, jgn amik remeh klu darah skit2 pon,bila nama ja prgnant bnda2 kcik2 pon kita kna peduli.

4y ago

Sedih nya.... Saya doakan sis dkurniakan baby lagi...

Emergency hospital, dkat bilik saringan yg tentukan awk kena masuk zon hijau or direct zon kuning.. selalunya pendarahan kena zone hijau saja, melainkan awk tumpah darah sampai pengsan tu memang direct ke zone kuning. . Jgn ke klinik sakit luar dkt klinik kesihatan tu, dorang tak boleh buat apa2 pun..

pendarahan mcm mana? darah tumpah banyak atau sekadar spotting mcm period? kalau spotting jumpa doc mcm biasa dibhg sakit luar ,kalau tumpah darah banyak refer emergency .

4y ago

Terima kasih bagi info.. 😊😊

biasanya mcm tu la, kalau terlalu banyak pertumpahan darah berserta dengan sakit yg terlalu perit , mungkin mengalami keguguran seperti saya .

Sya perna pendarahan sblum ni,sya direct ke emergency hospital..

Ye terus ke emergency sis.. Jangan tunggu lagi

Saya terus pergi emergency. Nanti diorang check 😄

4y ago

Tq.. Bagi info... 😊😊