Berat badan

Kalau berat badan naik sekilo lebih pregnant 15minggu 6hari agak2 baby besar sangat ke dalam perut ? Risau la pulak . Bila pregnant ni asyik memikir je yg bukan2 . Minta respon semua mummy #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

15 minggu janin kecil lg.. berat badan mmng akan sentiasa naik bila masuk trimester ke 2.. cuma klau blh jgn terla mpau bnyk sgt naik.. klau sy haritu checkup 2 minggu skli dia nk sruh naik 500gm je dlm masa 2minggu aduh kita x reti bajet nk naikkan 500gm 🤣dh skli pergi 2kg 3kg naik masa tu sy ada mslh air ketuban lbih plk aduh mcm² 🤣

2y ago

sama la sya. dorg srh control berat. mcm mna nk buat pun x tau. dh lapar mmg nk mkn je kje. smpai sya kena semgu sekli pg kk dorg nk monitor berat sya. pening pulak jd nya hahaha

klau sy sebulan naik sekilo. mksudnya 16w dh naik 4kg dari berat asal. sy underweight, nurse ckp max sbulan boleh naik 2kg

waktu scan baby mintak doctor check berapa anggaran kg bayi dlm perut ikut bulan

2y ago

Okey tq

Kalau 1st teimester dah naik 2kg mcm mne ye?? Ok ke

naik sekilo ok je sis... bkn baby yg besar tpi ibu

Tak. Don't worry.

2y ago

Nanti masa scan dktr akan inform kalau berat bby besar/kecil/normal.