Ketulan di breast kiri

Semalam tiba2 rasa sakit di breast kiri. Sy sentuh ad ketulan dibahagian tepi breast. Rasa sakit bila sentuh. Sy menyusu badan baby dh 6 bulan. Full bf. Sebelum ni tak ada pun. Sy risau sgt ☹️. #bantusharing #firstmom #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Ketulan sakit time menyusu boleh jadi breast clogs. Saya pernah kena. Memang keras dan sakit bila sentuh. Sebab nya malam tu saya tido sedap sangat. Anak nak menyusu saya asek bagi belah yang sama. Bangun pagi sebelah breast bengkak dan ada ketulan. Saya bagi direct bf je kat anak. 3-4 hari juga baru reda. 🥲 kalau dalam masa seminggu dua tak ok sis jumpa dr ya. Ada kawan saya baru kena, sama kes dengan saya. Cuma dia dah teruk sampai jadi breast abscess. Kena opret keluarkan nanah tu.

kalau rasa ada lump di breast dan ketulan keras, sila jumpa doktor