Baby duduk

Kalau baby around 3 month dduk . Boleh patah pinggang ke ?

5 Balas

Kalau ikut kursus occupational therapy, not recommended. Even baby yang belum boleh berjalan dan diletakkan kat walker pun tak elok. Bukan masa dia kecik. Masa dia dah 20-30an nanti possibility dapat slip disc tu ada. Allahualam

jika ank puan dh start belajar duduk..puan blh je try letakkn bntal sandar di belakang ank tuk support blkng nya...jika puan ada bntal u tu pn bgus tuk di guna pkai spnjng anak berlatih utk duduk .mg dpmudahkan segalanya..aamiin

In sya Allah tidak tetapi jika anak belum boleh duduk dan saja didudukkan. Nurse akan tegur. Tapi jika duduk letakkan atas tempat yang lembut dan boleh bersandar mungkin okay.

3month kira masih awal lagi nak bgi baby ddok. Tapi kalau nak ajar dia, standby letak bantal dikeliling dia.

Tak digalakkan.