kalau anak luar nikah ?

Kalau anak dlm kandungan ni dah masuk 6bulan masih bleh buat buku pink ke ? Maaf la cuma nak tau dan minta pendpt kt org2 yg berpengalaman ...

31 Balas

Kalau nk lg senangkan urusan sis,sis buat ujian darah dlu kt swasta..skli scan..bila da dpt report,boleh tunjuk kt tmpt sis nk buka buku pink..sy dulu buka buku mse 6bln jgk..tp sy tunjukkan ujian darah dgn scan..tp ikot bajet sis laa..buat kat kk terus pn boleh,xde mslh..yg pnting buka buku pink dulu..

Wajib kne buat... X kesah ank luar nikah ke ape... Awk duduk kt mne skli pon kne check jgk demi keselamatan ank kt dlm tu... Klau nurse judge mcm tu... Marah kn dia balik... 😂 ade otak letak kat lutut geram plk tngok org pertikai kn mcm tu.. Just pergi je kk buat check up

5y ago

Terima kasih bnyak2 bgi semangat

Buku pink utk check kesihatan baby. Bukan utk tgok perkahwinan kita. The most important is your baby. But, dont forget utk sentiasa bertaubat. Yakinlah, pengampunan itu amat luas. Allah lebih suka menerima tangisan orang yg bertaubat lebih dari tasbih para auliya. ♥️♥️

5y ago

Terima kasih bagi semangat

saya pon sama macam sis...alhamdulillah nurse dengan doc banyak membantu banyak bagi nasihat and tunjuk ajar...inshaa Allah akan ada tangan yang menyambut kita untuk berjalan kejalan yang betul...takyah hiraukan komen negatif..sis g je buat okey...

5y ago

Terima kasih bgi semangat

Boleh jer.. mmg digalakkan sgt dh.. siap masuk iklan dlm TV ag.. siap ada agensi kerajaan yg akan tolong ag bagi org2 yg mngandungkan ank luar nikah.. pasal mulut misi ke org sekeliling ke abaikan jer..

Bolehhhh sangatt3. Boleh buat. Tak kisah lah anak luar nikah ke apa semua sama je sis. Takde beza. Just cakap single mother. Takde masalah. Nanti buat checkup mcm org lain juga. Buku tu penting nnti utk bersalin.

5y ago

Sama2. Sy dulu bukak buku masa 5bulan. Check je tau2 dah pregnant. Perut kempis je. Sy blm nikah juga. Tp alhamdulillah semua okay. Baru bersalin haritu dh sebulan lebih. Check je mcm org lain. Semua sama takde beza 😊

Alhamdulilah semua nye berjln dgn lancar tdi , tpi sya ada pointment kaunseling .... Maaf sya bertanya pointment kaunseling memang ada tuk ibu tanpa nikah ke ?

5y ago

Masa kat klinik ke? Sy dulu takda pulak. Tapi lepas bersalin ada laa. Jumpa dgb org jabatan sosial , kena kaunseling sikit..

Boleh, takde hal la. Nurse nurse faham. Cuma byk tnya lh sikit psal perancangn nnt mcm mna. Perg jer oky 😘❤️ may Allah ease everything

5y ago

Yer, sya pun 20. Pergi je. Beranikan diri. Saya mula mula pun tkut. Tp tkpelh demi ank

Boleh , cpt2 je buat buku wlaupun x nikah lg, tu blkg cerita, takut2 je terberanak awal kesian kat baby, nnt xblh buat surat branak

Blh..g je trs klinik.takde nye nurse marah.jst nurse akn tye nape lmbt buka buku je.jgn risau k.kalau marah pun pekakkn telinga je