Kaki bengkak lepas bersalin czer

Kaki sy bengkak sehari slps besalin czer. Sblm ni xpernah. Nak buat apa ya?

8 Balas

sis susah kencing ke? saya bersalin normal tapi lepas bersalin memang kaki bengkak sebab kurang buang air kecil. saya banyakkan minum air putih then kencing pon dah lancar n bengkak dah surut

sy lepas czers dr soh pkai compression sock tu supaya kaki x bengkak dan peredaran darah tu lancar.. x boleh baring lama kena bergerak untuk elak darah beku..

Sy pon jadi macamtu. Wktu tido malam sy alas bantal belakang kaki, make sure kaki lagi tinggi dari jantung. Esok tu dh kurang bengkak

Lepas czer awk pakai stoking panjang and ketat tu untuk tk bengkak kaki darah pun berjalan dgn lancar

nanti dlm seminggu akn surut. biasanya sbb water retention dlm bdn.

saya pun camtu, lepas seminggu baru surut. bersalin czer juga

cari tahu punca baru blh cuba hilangkan

pakai compression sock