normal x?

Kaki bayi 3 bulan mcm nim??

normal x?
22 Balas

Pergi klinik kesihatan dan jika perlu doktor akan refer hospital sis... Doa baik2.. Saya ada sedare gini, lambat pergi hospital sebab anggap biasa, umur 2 tahun xleh jalan lagi anak dia. Kesian, so sis cepat2 bertindak ya. Jangan tunggu lama2. Mudah mudahan xde pape yang serius ya . Amiin

Urut je sis,sy dua2 ank semua kena cm ni,sementara tulang baby lembut elok bawak g fisioterapi dulu.selalunya masa Lepas kite besalin doctor Akan bagitahu ank ade masalah ape2 ke tak.lepas mandikan baby urut guna bby oil,n buat senaman kaki sekali

Normal rajin2 urut kaki dia sblm mndi, dan slps mandi.. InsyaAllah akn lurus nti 😊 ank sulung sy mcm tu gk.. Alhamdulillah ank sulung dah 9 tahun kaki dia ok jer.. Adik dia skg umur 1 bulan kaki bgkok sikit sy urut jg...

4y ago

Ok tq sis

Better pi ppum @HKL sis... Kat sana ada pakar... Takut dah besar susah nk adjust... Anak sedara saya baru lepas operate ganti ngn besi... Umurnya rasa 4 ke 5 tahun..tahun ni.. Kaki panjang sebelah dan membengkok...

Normal la, kedudukan bayi dlm perut kita kan mcm duduk terkangkang so kaki dia dah terlipat mcm tu dlm perut , urut perlahan2 and nanti dia akan normal semula bila sampai satu tahap umur, doc kk yg cakap

4y ago

Ooo yeke?? Ok tq.

normal sis.. dia kene selalu bedung.. pastu urut kaki dia.. ank sy mcm tu.. sy ingat patah ke apa.. fmly husben nasihat buat mcm di atas.. alhamdulillah 7 bln dah.. boleh berdiri

Normal lah sis... Anak saya semua mcm tu.. Alhamdulillah elok jer membesar... Tp untuk kepastian sis tanya lah nurse masa cek bby tiap bulan tu..

Anak sy dah nak masuk 4 bln..kaki dia pun mcm ni..hospital mmg dah buat appointment utk physio..selalu urut n exercise kaki dia..

Awak pergi urut dulu & pakai kan baby bedung semula. Atau jumpa dr, kdg kdg normal. Tp kerapkan urut bayi supaya kaki dia kuat.

Normal sis.. Ank sy semua cmni, cuma as mom kita mmg bimbang skit.. Cuma kna urut sambil selawat, inshaAllah xda apa2..

4y ago

Ok tq sis