kata kata semangat

Kadang2 xkuat bile khilangan Anak yg kite kandungan pade usia kandungan 5 Bulan... Wlaupon dah 3 Bulan berlalu... Tiba2 teringat Sdeh sgat..minta kata kata semangat ibu2 semua ???

13 Balas

Percaya pada kententuan takdir Tuhan. Kadang kita pertikaikan kenapa terjadi sesuatu perkara tu sbb lumrah manusia dgn akal fikirannya yg terbatas, kadang hikmah nya di luar jangkauan pikiran kita. Mungkin klau baby lahir, terjadinya sesuatu yg kita sndiri tak mampu nak terima dan redha, so Tuhan da ambil dlu dari kita 😊 Sye juga pernah rasa kehilangan sama mcm sis. Mmg kita sedih. Rasa down dan kecewa. But when comes to think of it, kita beruntung juga sbb da punya anak syurga 🤗 dan x semua ade rezeki yg sama. On the other side, kita beruntung sbb punya peluang mcm mana rasanya mengandung walaupun sekejap cuma. Sebab x semua prmpuan berpeluang utk rasa nikmat mengandung tu sendiri 😊 ade yg da bertahun2 kahwin smpai ke akhirnya xdpat merasa peluang mengandung mcm kita. Dan sekurang2 dgn ape yg da jadi, kita tahu kita mampu dan in shaa allah ade second chance utk kita punya zuriat lagi. Jika nak dibandingkan dgn org lain yg masih tertunggu2 dan xthu masalah utama berpunca dri mane kan. Sye doakan sis semoga sntiasa tabah dgn ujian Tuhan dan semoga sis berpeluang utk mengandung semula dan punya zuriat yg sihat in shaa allah ❤️ keep positive ya

4y ago

Trima kasih sis... Tulah kan... 4 Tahun saye mnunggu Alhamdulillah Allah bg rase nikmat ibu mengandung wlau hanta sementre... Dan saye berharap ade rzeki saye lpas ni... Trima kasih skali lg 😍 InsyaAllah saye kuat

Tak tahu nak cakap apa, tapi saya sebagai ibu walaupun tak pernah rasa. Faham apa seorang ibu lain rasa 😢. Hilang anak yg dikandung walaupun sekejap bkn senang kita nak lalui. Siapa kita nak lawan takdir yg dah di tentukan. Apa2 pun puan agap je apa yg berlaku itu satu kenangan indah, walaupun sementara. Tak semua org akan kuat mcm puan, hanya org yg terpilih sahaja yg akan lalui ini. Sbb puan seorang ibu yg sangat2 kuat semangat, in sha allah saya percaya puan akan digantikan perkara yg lebih baik lagi. Sentiasa berdoa dan jgn lupa yg allah itu sentiasa ada utk kita...😘

4y ago

😘

I have been there. Sedih tak tipu. Cuma sy pegang satu ja.... Redha. Kita kena redha. Allah uji sebab Allah sayang. Allah uji sebab Allah nak kita kembali merintih pada-Nya. Allah uji sebab tahu kita kuat dan mampu. Saya bersalin normal, sempat merasa anak tendang lepas dilahirkan before Allah ambil semula. Saya merasa contraction, buka sampai 10cm, push & berpantang. Tambah time sy pantang adik ipar pun tgh pantang. Tapi sy redha. Sy yakin akan percaturan Allah dan itu buat sy dan suami kuat sampai sekarang. Insha Allah awak dan husband kuat juga.

4y ago

Tulah memg redha... Tapi kdang2 teringat jgakkn... Trima ksih sis... InsyaAllah saye Kuat☺☺..moge Kita same2 kuat

sy pnh ggur 10 mggu.. woaupun kjp je allah bg pnjm sy msih trase kehilangan.. n buat sy fobia dgn pe yg da brlaku seblum ni.. sy redha n kuat kn smgat. alhmdulillah allah bg rzky ank kembar selang 2bln lps gugur.. skrg 33week n tggu hri je dktr ckp perut da padat.. hrp puan dikurniakn rzky ank kembr cm sy ats brkat kesabaran n keredhaan slami ni.. aamin

4y ago

inshaallah aamin

Be strong sis, InShaaAllah...wildan syurga akan tunggu sis & suami di syurga. Allah akan beri ganti nanti,jgn sedih2 sgt ye. Faham apa yg sis rasa,saya pun pernah alami juga dulu. Doa byk2 ok,take care.

4y ago

Tq sis... InsyaAllah... Moga2 rzeki lain slepas ni... 😀

Mst la terasa anak yg kita kandung,,,,ank yg hdup pun xdk dpan mata sekejap pun dh cari inikn plak sbaliknya,,moga sis tabah n moga dpt pggnti xlma lg,,amiinnnn,,,byk2 sedekah kn fatihah utk dia,,,

4y ago

Btol tu... Tau xpe...InsyaAllah... Moge rzeki pde saye xlame lg😊

Allahuuu. Semoga awk terus kuat dan tak give up ya. Sy doakan awk ade rezeki utk menimang cahaya mata lepas ni. Banyak-banyakkan berdoa ya. Semoga dipermudahkan. Jaga diri ya 🌻

4y ago

Trima kasih atas doanye.... InsyaAllah moge ade rzeki saye kali ni😊

sy pon pnh kgguran 7w pd 7/10/18..lps 8 bulan sy disahkn pregy lg..pada tarikh anniversary sy n birthday sy..Allah bg tepat pd waktunya..now bby da 1m4d.😍

semoga tabah sis.. in sha Allah ade rezeki len Allah nk bg.. sy ln penah gugur sept thn lps.. alhamdulillah lps tu trs lekat blk sbg ganti.. skang dh nk msk 33wk..

4y ago

Alhamdulillah Kguguran brpe mggu Mase tu....😊

Sya perna gugur 10 minggu sblum ni,sungguh indah moment2 wktu preggy masa tu wlupun sekejap saja..skrg alhamdulillah dah melekat balik 12 minggu 3 hari.