Need someone to talk

Kadang tak tahu nak start dari mana.. nak luah tapi kalau luah di tempat yg salah jadi lain plk.. stress stress sbb tersepit di tengah tengah.. nk luah sini tak boleh.. luah sana nanti fikir lain… takut satu hri nanti boleh jd stress and depression…

6 Balas

Betul u ckp, Slh tempat nak meluah kdg keadaan bukan makin baik, tp makin worst. sebab i pun pernah luah kat sini tapi kena condemn ibarat macam i ni tak bersyukur. Mase tu dh tgh sedih, makin sedih bila baca sorang2 punya komen. I tulis lain, org fhm lain, jd penulisan i tu tak sampai. But not everyone. Some people so nice, good empati dan ada common sense. Cara lain i create email, seperti diary. I stress, i sedih i tulis kat email,apa2 i luah tulis kt situ. Lg better lpstu. Sometimes kita cuma nak ada org mendengar je, tak settle kan mslh pun takpe. Tp ni la ujian hidup. Walaupun apa pun mslh yg u tgh hadap, i doakan semoga Allah berikan u kekuatan. Semua syg u.

seek help at the right place. boleh meluahkan di platform socmed, tapi kena terima, semua orang ada pendapat masing2 dan kita takboleh nak expect orang faham dengan cara yang kita nak. semoga awak sentiasa kuat dengan masalah yg dihadapi.

Saya macam awak, banyak bende nak luahkan. Kadang tak lepas semua nye. Cuba disudut hati berharap akan cepat selesai semua yang saya hadap.

Luah sahaja lah di sini awak.. Luah dan guna anonymous. Everybody kt sini Insha Allah akan support each other.

klu awak takut org akn judge awak kt sni, maybe awak boleh luahkn kt kwn2/someone yg awak rapat..

10mo ago

Better not. Kadang2 orang yg paling rapat ngn kita la selalu citer kat orang tu kat orang ni. Xblh simpan rahsia.

Boleh pergi kk dapatkn consult doc..

10mo ago

U luahkan saja, I pun dah luahkan, rasa lega... Dah bertahun simpan... Guna anoynimous...