Stress dgn jiran

Jiran saya. Siang xda bunyi sepi. Pkl7 petang upwards. Mula la dia menyiram bunga. Siram taik anjing. Vacuum rumah. Menjerit2. Ketuk2 dinding. Kekadang mcm bunyi guli jatuh pun ada. Plus. Anjing 4 ekor mmg dari siang smpai malam x henti menyalak. Kucing lalu pn mereka menyalak? sy yg jiran dia ni dengan anak kecil seusia 3bulan. Entah mcmna mau cakap. Baru mau letak baby tdur atas tilam, anjing menyalak. Then baby bangun. Buai lg. Letak atas tilam. Anjing menyalak, xpun tuan dia menjerit2. Buai lg. Mau marah pn serba salah.? anak tidak dpt nyenyak dgr bunyi anjing. Akhirnya sy pn xdpt buat kerja rmh. Mau mkn pn xdpt

10 Balas

Faham sangat sis.. Mesti rasa nak tampo2 je kan. Dulu kejiranan lama saya pun mcm tu jugak sis.. Bila petang sampai la lewat malam memang bising. Sampai anak umur setahun, kami pindah. Nasib la rumah sewa je.. Depan belakang bising, tak kira lagi jiran sebelah2 kiri kanan bising.. Stress. Pindah ke kejiranan baru ni ada jugak bising, tp jiran sebelah je la.. Tapi boleh tahan lg la.. Tak teruk sangat.