Bayi 1 bulan

Salam. Tumpang tanya. Kalau baby 1 bulan selalu kentut kencing banyak tapi tak berak dah 3 hari normal ke? Anak saya minum campur susu formula dengan susu badan..#firstbaby

1 Balas

Salam. Tak tahu nak cakap ia normal atau tak. Cuma kalau tak berak dah 3 hari mommy kena perhati kan bila anak berak nanti texture najis anak. Jika najis keras dan selalu sembelit maksud nya tak normal.

2y ago

Kalau berak keras means sembelit dan kalau susu FM tu baru pakai dan mommy perasan masa tu start anak berak keras macam tu memang sebab susu. So kena try and error cuba susu lain yang sesuai. Sebaiknya mommy beli pek kecil utk tahu keserasian susu dengan anak ya