Adakah normal susu formula tidak berak

Bayi saya ber usia 2 bulan 13 hari, susu formula sepenuhnya. Adakah normal bayi tidak berak 2-3 hari, tapi skli berak kuantiti yg byk, kerap kentut... #

9 Balas

Kalau susu formula, tak normal. Kalau breastfeeding, normal. Yg breastfeeding tu, doktor pernah beritahu saya. Sebab anak saya masa kurang 1 bulan, jarang2 berak. Tapi fully breastfeed. Berak satu kali dalam 7 hari. Kemudian berak sekali saja selang 14 hari berikutnya, kemudian berak 1 kali lagi selang 7 hari. Doktor kk, doktor pakar pediatric dan doktor klinik swasta yg saya jumpa, semua kata normal jika fully breastfeed. Better ke klinik untuk nasihat pakar ye. Semoga dipermudahkan urusan. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Ank sya berak sllu nya 2hr skli.. Bru smlm dia start berak 3hri skli. Tp sentiasa kentut.. Skli berak tahi byk.. Warna tahi kuning.. Nurse cakap normal,, asalkn jgn lbih dr 5hri,,jgn sembelit atau cirit

normal bg saya.. anak saya dulu pn mcmtu janji tak lebih seminggu dia tk berak.. kalau dia sekali berak banyak and selalu kentut bagus..jangan tak kentut lpstu berak pun sikit je

anak sy 4bulan. skrang ni 3-4 hari baru nak berak. pastu tahi dia skrang ni warna hijau lumut. sebab susu ke?

2y ago

Better awak ambik gambar & wasap tanya nurse yg check ank awak..

salam . sy nk bertanya normal ke najis ank 4bulan fully susu formula lactogen mcm ni

2y ago

same la anak saya pun kadang berak warna mcm ni . baby 3 bulan 14 hari susu lactogen

Anak saya pun mcm tu. Taktahu la normal ke tak. Tp KK cakap normal

akka . normal ke bbay 1 bulan xberak 3 hri

Normal sis.. nurse bgtau 3hari x berak normal je

normal