jika bayi perut kembung

jika bayi 2 bulan 22hari perut kembung boleh beri susu frisolac x?

2 Balas

My baby start colic umur 3 minggu..tukar botol anti colic..( umur 40an kurang susu bdn)da mcm ubat diguna.. gripe water . Colic drop ..tapi xnak bergantung dengan ubat Da 4 jenis susu dicuba .( Enfalac... Frisolac comfort ( anticolic konon tapi still colic Dan sembelit.. enfalac gentlease... latest mamex cherish.baru ok).. gentlease -taik keras. Guna sekali dgn balm tasnem trub . Alhamdullilah my baby ok skit..( 91 Hari).

Baby perlu susu sbb tu ja sumber mknn dia. Utk elak dia perut kembung jgn bg susu lmbt2.. cth baby minum 4oz utk baby brtahan 3-4jam. Lepastu boleh bg susu lg. Letak minyam yuyi atas dan bawah perut baby sikit sahaja.. caranya bg 1dot minyak tu d tangan awak then sapu2 lepastu bru sapu kat perut baby atas bawah.. Baby mmg minum frisolac?

3mo ago

sis kalau 2onz tu biasa bertahan berapa lama yea untuk newborn?