Kandungan 9 minggu.

Janin nampak macam dot. Sebelum ini saya pernah bagi tahu pasal kandungan saya masa 7 minggu nampak kantung saja. Ramai kata awal sgt scan dan mmg dalam usia itu tak nampak lagi. Masuk 9 minggu pun nampak kantung dan macam ada dot kecik. Masa datang hati berbunga² nak tengok si kecik ini, tapi bila scan doktor kata nampak dot je terus terdiam dan blerrrr 😳😦 Doktor asyik cakap takut tersalah kiri atau kandungan mungin keguguran dalam kandungan saya sekarang dan doktor kata kita scan lagi 2 minggu masa usia 11 minggu nanti. Ini pernantian 5 tahun saya 😭😭😭 Ya Allah, semoga ko permudahkan la urusan ku dan janin ku ini. Aku berharap mungkin ada kesilapan dan semoga janin ku ini membesar sgt sihat dan sempurna. Tolong doa kan untuk saya ye semua. Pernah ke yang ada pengalaman macam saya ini? 😞😞😞😞 minta kongsi walaupun hati ini berdebar² dan kongsi sebab apa janin tak membesar dan apa kesilapannya…. Note: saya tak minta gambar sebab tak nak terkanangkan benda tu. Balik dari scan pun saya diam 1000 bahasa. Suami pun asyik tegur dan kata “doa yang baik² kalau tak ada rezeki mungkin bukan masanya. Tapi jangan la dia macam ini” . Hati bakal mak mana yang tak terkedu dgn keputusan scan yang kita nampak dan dengar kan….. yang saya letak ini lebih kurang scan macam saya. Ini gambar contoh saya ambil dekat goggle

Kandungan 9 minggu.
23 Balas

yang Sabar yaa sis .. smoga janin sis sihat sihat dan membesar dengan baik yaa sis.. sama macam saya sis kandungan sblm ni sis ... sedih juga sis. tpi Allah sebaik baik perancang sis. . saya doakan sis baik baik untuk sis .. aminnn

Semoga dipermudahkan segala urusan sis didunia dan akhirat.. Semoga kandungan membesar dgn baik & sihat.. Sis banyakkan rehat ye.. Fikir yang baik2 je... Jgn stress2.. In shaa Allah semuanya baik2 saja

Banyakkan bersabar ye sis. In shaa Allah semoga janin awak membesar dgn sihat. Semoga dipermudahkan urusan awak. Jangan sedih sedih tau. In shaa Allah lagi 2 minggu scan nanti kandungan awak baik baik je

sy ada baca kt google klu kita masih ada rasa loya mabuk buah dada masih rasa sakit in shaa Allah tak keguguran tp wallahu alam semua nya atas kehendak Allah. doa banyak2 supaya ada rezeki puan.

sy doakan semoga baby sis sedang membesar dgn sempurna dan sihat dan dipermudahkan segala urusan sis, mudah2an, amiin, sis jgn sedih2 ok,

sama mcm kisah sy mse bln 8 hrtu..erm..smoga ada rezeki awk bby awk membesar dgn sihat

Semoga sentiasa dlm jagaan Allah swt sis dan baby ya..Aamiin

semoga dipermudahkan segala urusan sis dan baby insha Allah

semoga dipermudahkan segala urusan amin.. insyaallah ada..

Semoga bayi puan berada dlm keadaan yg baik.

2y ago

Terima kasih