Senarai Baby Hatch Malaysia

Jangan buang baby sembarangan. Kalau hantar di baby hatch, ada banyak pasangan yang menanti utk jadi parents. Saya tak menggalakkan bayi lahir luar nikah. Tapi ini salah satu cara utk letakkan bayi sementara dpt kehidupan yg lebih baik. Kalau buang sembarangan, mungkin mati dihurung semut atau digigit anjing.

Senarai Baby Hatch Malaysia
12 Balas

Kalau ada yg berniat nak buang. Sila laa PM sy yee..sy akan jaga anak awk. Jgn buang merata. Sian dia..dia pon nak hidup cm kita. Tolong ehh org org Kuantan ..yg rasa taknak anak..buang depan masjid org rumah org..supaya terbela nasibnya..kalau rasa takde tempat..PM sy ..sy amik jaga.

5y ago

A mother of mixed blood son. Tq sis. But semua manusia kena ada rasa tanggungjawab kan.😊

Baby dpt parents baru dalam masa seminggu. Saya tengok dalam berita mandarin baru2 ni. Mmg jab. kebajikan dah ada senarai menunggu utk jadi parents, yg sudah lepas semua proses, tinggal nak dapat baby saja.

Yup. My friends dapat rezeki baby sebab orang letak dalam baby hatch orphancare. At least baby selamat dijaga orang yang betul betul nak.

Baaru baca berita semalam, jumpa mayat baby dalam mangkuk tandas, air penuh darah melimpah sebab tersunbat dgn baby tu 😢

5y ago

Haah sis beritu tu 😭

Dulu sy ada jumpa baby yg di buang dkt dng rumah sy tapi umur baby tu x panjang sy jumpa dh busuk dn berulat

Please jgn buang baby tu merata2...ramai yg nk baby tu...😭😭😭

🖒bagus ni. tolong ya . ramai yg nk jadi parents.

thanks for this information! very important!

Thank you for sharing this

Good info.