kes buang bayi

Sedih kt berita byk kes buang bayi.. Ada yg buang dlm longkang.. Buang bayi kembar dlm longkang.. Dh xbernyawa.... Ada yg buang kt baby hatch.. Yg ni ok skit sbb baby selamat.. Sedih ramai yg ttc nk anak.. Tp ssh nk dpt.. Yg xdpt jaga anak, tolong lh jgn buang dlm longkang.. Ltk dkt baby hatch.. Atau bg kt adopted parents..

10 Balas

adk sy dak kwin 7tahun dah... tapi x dew ank lagi... dah mcm2 usehe dah diorg buat stay x ley gandung jgk... dah buat rawatan kmpg rawatan hospital.. rawatan trasional pon x ley jgk... pergi berurut btl kn rahim... stay x ley gndung jgk...

Sedih.. Sy menangis tgk.. Kes yg bru2 ni buang baby dri tingkat atas bangunan.. Sy menangis tgk sbb sanggupnya buang baby tu.. Xrsa apa2 ker dh 9bulan kandung dia bwak dia kesna kesni..sedih.. Mna Sikap kemanusiaan ibu Tu..😥

Semalam berita ada sorg ibu 18thn ni campak bayinya keluar tingkat dari rumah flat tingkat atas, arwah dah anak tu. Sampainya hati buat dekat anak yang tak berdosa tu.

4y ago

Betul sis sakit je hati kita bacakan.. tp bukan hidup lg ke cuma ada pendarahan di kepala..

Mmg rase geram sgt kt dorg..allah xbg dorg nikmat mase preggy..too yg mdh dorg buang..sy ni nk spai 36w mcm² mslh nk kn harap..ni bby tibe songsang plak..

Betol tu... rase geram je kat ibu yg buang tu.. ape rase klu dia kene buang mcm tu.. ramai lg yg nk kan anak.

Kalau buang tinggalkan tu ramai buat.. ni siap lempar dari tingkat atas.. kt mane letak otak tu

Kan sis,kesian bayi tu dia tak bedosa pn,kalau tak nak baby tu bg la dkt org yg tak ada ank..

Knpa la buang ank. Tau tak org yg ttc strugle nk mengandung cmna 😭

Ni buang bayi kalau kawan saya jual anak lagi teruk 🙄😔😔

Srh dorang jahit jr puki dorang tuh cm bdh sja ku nmpk