Termarah😭

jadi surirumah sepenuh masa tersangat la penat mental dan fizikal.. dengan ada anak kecik yg semakin membesar.. aku taktau nak luah kat sapa lagi.. nak luah kat laki, dia balik keja dah penat.. dengan family lg la.. kawan pon takdak.. aku taktau semenjak jd mak2 ni cepat sangat aku naik angin.. aku marah anak aku hanya sebab benda2 kecik ja.. marah bukan marah sikit2 tapi aku jerkah depan muka anak aku.. sampai lari anak aku sebab takut..kadang aku cubit anak aku😭😭 sekali tu sampai lebam.. ya allah mak apa aku ni.. bila tengok anak time tidoq mula rasa bersalah, ayaq mata berlenang sebab tergamak buat anak sampai macam tu.. series aku rasa berdosa sangat.. kadang bila pikiaq aku ni gila dah ka sampai tergamak buat macam tu kat anak.. hampa tolong jangan kecam aku.. aku cuma nak luah.. nak minta semangat dari hampa ja😭😭😭😭 type ni pon ayaq mata berjurai😭😭 #bantusharing #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu

34 Balas

Sis kne ade me time.. kdg2 hire lah nanny.. byk je apps nanny yg trusted.. so waktu tu sis pegi lah spa ke bt hair treatment ke.. pergi tmpt yg sis suke mase zmn mude2 dlu.. window shopping ke.. mmg kne ade me time kalau x mmg sis xkn ok n burnout spnjg mase.. sb kte ni manusia bkn machine.. sis kne tgk dr sudut positive at least sis jd full time housewife xyah pk pasal kerja xde nk stress pasal keja n nk kne pk urusan rumah lg.. double triple stressnye.. skrg masalah sis sb sis xde mase untuk diri sndri.. sis kne belajar syg diri sndri.. bru sis blh penuhi needs anak2.. kalau keperluan sendiri pn sis xdpt mcm mne sis expect blh bg perhatian yg baik mcm sis nk untuk anak2.. sb tu sis kne pk btl2.. sis ni mmg jenis yg sng stress ke atau mcm mne sblm kahwin? N kne pk jgk kalau ade anak lg sis blh handle lg x? Sb kte je tau kemampuan kte.. sy bkn sbt pasal kemampuan bt anak ye.. tp pasal kemampuan mental.. kalau sis ade xnk.. so sis bincang dgn husband stop stakat anak yg ade skrg.. spye sis blh focus n heal.. mmg penat jd suri rumah sb kerja xhabis.. tp jgn dgr ckp org “ kau nape anak 2 je or 1 je.. xnk tmbah lg ke” kalau sis ank ramai sb org pn bkn org peduli n jage untuk sis.. sis yg beban sorg2.. die nk tlg jage ke.. nk tlg byr ke.. so ikut kemampuan mental n spye sis ade mase jgk utk diri andri n husband.. sb stgh org nk anak ramai2 tp kualitinye xde.. anak kecik2 dh mcm kne amik alih tugas mak die.. mcm seolah nk anak jd kuli.. bia anak sikit janji berkualiti n kte pn sihat..