Termarah😭

jadi surirumah sepenuh masa tersangat la penat mental dan fizikal.. dengan ada anak kecik yg semakin membesar.. aku taktau nak luah kat sapa lagi.. nak luah kat laki, dia balik keja dah penat.. dengan family lg la.. kawan pon takdak.. aku taktau semenjak jd mak2 ni cepat sangat aku naik angin.. aku marah anak aku hanya sebab benda2 kecik ja.. marah bukan marah sikit2 tapi aku jerkah depan muka anak aku.. sampai lari anak aku sebab takut..kadang aku cubit anak aku😭😭 sekali tu sampai lebam.. ya allah mak apa aku ni.. bila tengok anak time tidoq mula rasa bersalah, ayaq mata berlenang sebab tergamak buat anak sampai macam tu.. series aku rasa berdosa sangat.. kadang bila pikiaq aku ni gila dah ka sampai tergamak buat macam tu kat anak.. hampa tolong jangan kecam aku.. aku cuma nak luah.. nak minta semangat dari hampa ja😭😭😭😭 type ni pon ayaq mata berjurai😭😭 #bantusharing #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu

34 Balas

hanya org yg pernah buat and lalui ape yg awk lalui je dpt faham awk. saya x katalah saya faham.. tp saya pun mcm awk. saya ada anak 2 tahun lebih. saya juga pesakit mdd (depression). saya dpt diagnosis ni lepas anak pertama. masa tu saya pjj dgn suami, saya handle anak sorg2.. masa tu pkp, xboleh ke mana. anak pun kecik lagi. awal2 ok, lama2 saya hilang diri saya. saya tak nk lah cite balik ape saya da pernah lalui.. saya rasa saya sgt kejam juga dgn anak saya tu. suami risau smpai dia resign n bawa saya gi hospital pakar. saya mula dptkan rawatan kt situ smpai la skrg. tp saya belum lah pulih..ade masa saya mcm awk juga, saya jerkah anak saya, saya cubit dia pkul dia. mood saya susah nk stabil mmg perlukan perhatian doktor. kalau awk ade tanda2 kemurungan, saya syorkan awk buatlah saringan dass tu. kalau keputusannya teruk, jgn teragak2 jumpa doktor. utamakan diri awk yg sebenarnya perlukan perhatian. saya harap awk jgn la pendam perasaan especially dgn suami. luahkan je. ianya pasti membantu awk, mgkin awk perlukan pendengar, mgkin awk perlukan belaian, mgkin awk perlu diingatkan perjuangan dan pencapaian awk menjadi ibu setakat ni. sapa lagi yg tau pasal kita kalau bukan suami sndri. saya faham je struggle awk. maafkanlah diri awk ye, n pulihkan emosi awk, berusaha jaga diri awk dulu,supaya awk dpt jadi ibu n isteri yg baik. anak saya, walaupun kene mcm2 dgn saya, dia tetap sayangkan saya, yelah budak2 kecik kan mmg pemaaf, dia nmpk saya selalu gi hospital pakar, dia nmpk ayahnya santuni saya, dia nmpk saya lebih byk peluk n syg dia berbanding dgn marah dia sekali sekala. saya harap awk terus diberi kekuatan ye, fokus diri awk, isi ape yg tgh kosong, mgkin tangki emosi awk kosong. buat pe yg buat awk happy. bila awk happy, awk dpt jaga anak awk dgn baik, awk dpt uruskan rumah tangga awk dgn baik. kalau ade masalah dgn suami, bincang la jgn simpan tau.. maaf panjang n berterabur. kalau boleh peluk saya peluk dah awk hehe awk dah buat yg terbaik, pi peluk anak awk tu erat2 ❤️ saya tau awk sgt sayangkan dia