Termarah😭

jadi surirumah sepenuh masa tersangat la penat mental dan fizikal.. dengan ada anak kecik yg semakin membesar.. aku taktau nak luah kat sapa lagi.. nak luah kat laki, dia balik keja dah penat.. dengan family lg la.. kawan pon takdak.. aku taktau semenjak jd mak2 ni cepat sangat aku naik angin.. aku marah anak aku hanya sebab benda2 kecik ja.. marah bukan marah sikit2 tapi aku jerkah depan muka anak aku.. sampai lari anak aku sebab takut..kadang aku cubit anak aku😭😭 sekali tu sampai lebam.. ya allah mak apa aku ni.. bila tengok anak time tidoq mula rasa bersalah, ayaq mata berlenang sebab tergamak buat anak sampai macam tu.. series aku rasa berdosa sangat.. kadang bila pikiaq aku ni gila dah ka sampai tergamak buat macam tu kat anak.. hampa tolong jangan kecam aku.. aku cuma nak luah.. nak minta semangat dari hampa ja😭😭😭😭 type ni pon ayaq mata berjurai😭😭 #bantusharing #firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu

34 Balas

cuba time nak naik angin tu , pergi masok bilik air mandi .. dtg je marah trus lari masok bilik air trus mandi .. cooldown kan diri sndiri .. lepas mandi ambik wudhuk .. duduk kejap doa minta Allah tenangkan hati sis .. marah2 sbb penat x ckup rest .. try buat kerja santai2 .. smbil buat kerja smbil ajak anak skali buat .. libatkan anak dgn aktiviti kita .. kita lipat kain , ajak skali pass kain dgn kita ke .. bermasak , ajak skali tgk kita masak .. buat kerja santai je x perlu nak push sgt .. kerja rmh ni x da hentinya .. so buat biar jgn push diri smpai penat bebeno .. anak buat salah , jgn terjah dia .. once anak dah tgk kita terjah dorg , dri situ susah nya kita nak nampak dorg jujur dgn kita sbb apa ? sbb kalau dorg terbuat slh , dorg akan sorokkan .. tkut kena terjah .. jadi dorg buat slh , nak marah cooldown diri dulu .. mnum air sejuk ke then dah ok bru tegur apa slh yg dia buat .. budak kena slow talk bukan dgn cara kasar .. makin kita kasar makin tu dorg sorok kesalahan dorg .. so , try belajar utk cooldown kan diri dulu ..