34 weeks 1 day

Isteri sy dah 34 weeks tpi selalu rasa segugut waktu nak tido dan pagi.. adakah ini normal?

25 Balas

Rasa perut mengeras & sakit senggugut eh? Tu braxton hicks, kontraksi praktis..totally normal especially bila dah nak dekat bersalin.. Tapi kena alert la eh kalau sakit selang 2-5 mins dlm sejam macam tu dah tanda bersalin..kalau tu, pecah air ketuban/tanda darah terus bawa wife ke hosp yea. Good luck!

1y ago

Sama la . Saya pon sedang alami .

mcm mne kte nak beza kan air ketuban erk,, sebab mse ni kputihan kerap kluar..sorry tnye..sye xad pngalaman lagi,anak first skrg dh 35mggu..

2y ago

saya diturun mcm air kencing smpai 10 hari sbb taktau tu air kentuban dh check tapi doktor ckp tu keputihan jdi sye biar smpai 10 hri haribyg last skli dia dh mula rasa sakit keputihan jdi hijau ptng tu dan terus pergi hospital baby dh berak dkt dlm dh nasib cepat terus tolak g czer bukaan dh buka 4cm tpi terpaksa jgk czer saya pun pengalaman anak sulung jgk harap lepas ni hospital gov lebih peka laa

pra kontraksi kot... itu biasa..braxton hicks.. sy anak ke 3 ..msk 7 bulan da start... tp kene alert juga ya.. sy pun leaking air ketuban sikit sikit... itu kes sy la... cuma tuan dan isteri pantau.. na

Sama macam saya.. Rasa sakit pinggang sengugut.. 10minit sekali rasa sakit.. G hsptl dh ada contraction dn jalan buka 2cm.. Tapi dr bagi ubat untk hilangkn contrction.. 3hari dihsptl dah boleh balik.. Alhamdulillah xjadi bersalin.. takut baby prmtng bnyk risiko kan..

sama ar,rasa pedih dkt perut MCM nak senggugut..knp erkk...anak yg dulu x dew pon rasa MCm nie...

2y ago

sama lh.. lgi2 bila dya gerak ade msa skit perut... klu aktif.kt tmpat czer pon skit mcm sngugut.. skng 34 mnggu 1 hari.. nk jln jauh naik kreta pon x blh da.. buat senok perut.. ..ank pertama elok je.. blh gi jln mna2.. ank no dua nie..nk drive kreta pon x blh da.. x larat...

normal..sebab baby sedang membesar dan sedang merubah posisi kpala ke bawah..tapi kena sentiasa bjaga² 🤗 sy pun 34weeks sudah, masuk anak ke3..semoga mama dan baby nya sentiasa sihat dan kuat ya 💪🏻

Eh, baru beberapa hari kena. Sakit pinggang, lpastu perut mngeras dn sakit. Kontraction palsu

saya pun skrg 34w6d ..kadang rasa mcm senggugut nak datang period jugak ..rsa sengal2 sakit

2y ago

Sama sis

sy siap mimpi saya bersalin smlm 🥲

1y ago

Mimpi sama

Braxton Hicks contractions. it's fine. tp kena alert dan kira berapa kerap sakit tu. klu nk bersalin,kita sndri akn thu

2y ago

Saya dah 2 hari rasa macam ni pukul 4-5 pagi tapi dgn sakit perut membuang elok je. Rasa macam sengugut pun ada sakit habis pinggang. 1st mom. Risau juga kot nak beranak dah 😅 Bila tarikh napas slow2 hilang p sakit tu. 34 minggu 6 hari harini.