darah tinggi

Isteri saya kena darah tinggi 158 klu xslap...sekarang dh masuk.minggu ke 35 minggu 2 hari...cne cara nak merawatnya? Isteri saya juga susah nak tdo sekarang..please bantu saya

3 Balas

Saya pn high BP masa kandungan 33 mnggu. On ubat juga. Tapi on ubat kena jga makan juga. Saya betul² kurangkan garam, makan byk buah, byk mnm air kosong,lebihkan mkanan sup², Tidur/rehat kena betul² cukup, y pnting jngan stress.Kurangkan penggunaan hp. Alhamdulillah, lepas brsalin normal semula.

kurangkan stress dia.. cuba beli emas.. gerenti turun darah tinggi 🤣🤣🤣 jauhi dia dari orang yang buatkan dia stress dan jaga pemakanan dia.. xleh ikut sangat mengidam.. bg dia tidur yang lena, belai dia seperti seorang permaisuri 😉

bykkn mkn ulam,peria goreng telurke,insya allah