Durian

Isteri baru pregnant buat kali pertama., tapi teringin sangat nak makan durian. Tak bahaya ke durian buat ibu mengandung?

37 Balas

tggu laa 7-8 bulan nak makan.. awal2 elakkan la ye..tu pon kalau boleh jgn laa makan smpai sebiji terus.. sekdar merasa tak apa..

Bahaya lah juga encik. Tapi kalau dah teringin sangat. Makan seulas dua boleh lah.. Jangan makan banyak2. Kesian dekat baby..

saya makan je tapi tak banyak 1/2 ulas. byk sangat sangkut diabetis pulak kang. jgn lupa minum air kosong byk2 lepas tu

Saya makan durian masa kandungan 6 bulan, tgh musim, pulun sakan, Alhamdulillah takde apa apa. Bergantung pd org jugak

Not sure, tp ad someone I know gugur. Xtwu mang directly sbb mkn durian ke x...sbb that time xtwu lg dy pregnant

Maybe ikut org. Mcm saya rasa sikit je, few days after that, miscarriage. 8 weeks dh masa tu. So, hati2 ye..

Boleh mkn sikit bagi pelepas rasa. Awak tengokkan dia sama. Takut nanti tersedap terlajak plak mkn 🤭

Tidak.. Kalau teringin, makan sj. Kenapa harus ditahan. Yang ptg, makan berpada

skit. ok. sb durian pns. my sister in law mkn terlbh dia tberanak awal heheh..

bg rase sikit je..lpas tekak...bhye bossku...semoga baby sihat selalu...