8minggu Kantung Kosong

ini anak pertama saya , usia kandungan sepatutnya 9minggu , bila scan usia kantung 8minggu , masa scan kantung kosong doctr ckp keguguran sebab kantung tak ada isi tapi 2 minggu sebelum ada nampak bby tapi masih kecik itu usia kantung 6minggu , bila scan kali kedua ni kantung kosong tak nampak bby, saya tak ada apa² bleeding sepanjang pregnt, doctr bagi masa 2 minggu untk kantung turun sndiri lepas 2minggu dia akan cuci , saya nak tnya kepada yg pernah senasib dgn saya adakah kantung mcm ni akan keguguran atau ini masih di awal kandungan? .

8minggu Kantung Kosong
26 Balas

sis ckp x ada apa bleeding kan ? tpi doc kata baby x da time scan kali kedua? padahal 1st tu nampak kan ? doc x da bgtau suspek ectopic ke ? kandungan luar rahim .. sbb sis kata scan pertama nampak baby then scan kedua baby x da kantong kosong padahal sis x da bleeding pun .. try tnya doc tu adakah ectopic ?

2y ago

Sy dulu ectopic tak nampak kantung. 8minggu gugur turun sendiri. Lps tiga bulan gugur pregnant lg.. Skrg dah 33w. Ectopic ni dia kan rasa sakit abdomen kt kiri atau kanan perut.