Jika besok kita kena buat bsp,adakah lepas dari pukul 10 mlm kita tdk boleh minum air mineral??

21 Balas

boleh ja minum air mineral atau air masak jangan minum air yang manis ii atau makan dah time pukul 10 malam sampai laa p klinik kena puasa..lepas dah minum air gula pun tak boleh makan apa ii lagi dan minum air manis kalau tidak sangkut tkpun dia bagi tarikh buat lain🤣..sbb lepas minum air gula tu depa ambik darah lagi.kira awal tu dah kena ambik darah lpas minum air gula berapa jam doc suruh dtng balik ambik darah lagi..dh settel tu baru boleh nak mkn ka apa..

boleh sis stkat minum air kosong. lgpun kite mmg kene minum air kosong bnyk2... yg xboleh time puasa masa minum air gula tuuu... kalau bsp boleh minum air. sy ni bukan takat air,kadang makan Pon lebih kul 10 malam. tapi bacaan okey je.. dia bergantung pd org jgk sbnrnya doktor sy ckp hrtu...

air mineral klo bleh elak kan.. minum je air yg kita masak sendiri. sbb air mineral ni x kosong sbnrnye. Dia air semula jd. air mineral botol dia penutup biru, hijau, pink. kalau putih air tapis yg dirawat.

boleh je minum air masak, janji last makan sbelum pkul 8mlm, kalau x kacau bacaan pagi. Sbb kalau mkn lebih dri pkul 10 ni mmg gula susah turun☺️

kebiasaannya nurse cakap x boleh... sb bila minum air bacaan gula dalam darah x tepat bacaannya... jd puasa aje laaa after 10pm tu..

atas org² sis .. kalau saya okay je kalau makan nasi last pukul 1 pagi sekalipun ( biasa laa lapar ) 🤣.. pukul 8 buat bsp 4.2 camtu je ..

kalau mcm sy tak boleh, tp klu haus sgt sikit2 je buat syarat. esk pergi KK jgn lupa bawa air hehe sttle check minum .. lega 😄

Boleh minum air masak. Kekdg ikut bdn memasing. Sy minum je atau mkn buah lps pkul 10 pm kalau lapar sgt.

kalau BSP boleh je minum air doctor sendiri yg cakap....sbb klu x minum air ada masalah kencing kotor bahaya

boleh je mnum air kosong klu haus sgt. sy mnum je cuma tggi sikit la bacaan huhu.