boleh ke minun ais?? sbb parents x bagi dy cakap ais tajam bahaya 😖 tp klau gogle x de pun ckp tajam

51 Balas

hari hari saya minum ais, siap gigit lagi 😂 jadi tabiat 😂 ada baca crunching ice bagus time pregnant, cuma semua benda kena berpada. takboleh berlebihan hehe

mak sy ckp time preggy la mkn je apa nk mkn… hahahah tolak batu dgn kayu je… x pernah lg sy dgr ais tajam.. apa yg tajam? ada besi ke dlm tu?? kih3 🤭

orang tua2 memang pantang larang pelik2. kita ni ikut cakap dr pun kena marah sbb berlawan dgn ajaran dorang. pelik siapa yg ahli bidang😂

saya pn mcm tu..minum air ais pn mcm hr2x biasa...tp pling win lh air ais sbb hari2x tekak mntak air ais😅tu je buat rs puas ❤️ hati...

adoii ais tu kan just air biasa je, tajam apa pulak. ikut awak la sis, nak ikut kata parents atau kata google 🤣

ayoo ape yg tajamnya 😂 just tak elok makan sgt nnti batuk selesema & bole menyebabkan hb low tak silap yg tajam tu x btl ye 😂

saya dari mula pregnant Sampai laa tunggu hari nak bersalin memang Bedal ais je hari hari 🤭, Aiskrim pon Selalu jugak makan 😅

saya pun hari2 minum ais untk menyegarkan badan🤭 almaklum dgn keadaan cuaca panas ni,air kosong pun saya juga terasa nikmatnya.

Sy first trimester sy makan jek ais.. Sbb xboleh minum air suam .. Air sejuk pon xboleh.. Rase loyer.. Duk kunyh ais jek..

6mo ago

kunyah ais x bahaya utk baby rasenye, cuma bahaya utk gg kita, kalau boleh jgn amalkan, sbb boleh buat gg reput😊.. minumboleh ja☺😊

Dari awal kandungan smpai dah bersalin masi minum ice 🤣 tak prnah tinggal ice lagi2 masa preggy mmg hari2 la minum sejuk.