hai Assalamualaikum sy baru kawen 3 bulan apa tips ikhtiar hamil. Perlu ambil apa ii suplemen ka?

14 Balas

Ini apa yang saya and hubby buat kay. Selain diberikan rezeki utk mendapat awal. Kami berkahwin 1.12.2023 Dan last week, saya disahkan hamil, Alhamdulillah 🩷 Okay the tips is, first kena amalkan asid folic sahaja. And hubby pun kena amalkan acid folic tau. Saya dan hubby amalkan dua kali sehari. After breakfast and lepas dinner. Kemudian, bersama dengan hubby sewaktu anda subur. Mcm mana nak tau waktu anda subur? Discharge tu dia mcm lendir telur putih. Haa best time to be together! Kemudian, bersama lah di waktu pagi dan sebelum tidur. Seterusnya tips for hubby pulak, hubby kena sabar utk tunggu waktu wifey subur. Sbb the more hubby can tahan, the sperm more berkualiti! 🙈 sbb my hubby and I buat mcm tu. We tunggu waktu i subur and wet gilaaaa then only we bersama hehe. Semoga tips ni berguna and semoga dikurniakan rezeki anak jugak 🩷

Saya salah seorang yang bunting pelamin , kahwin 3 minggu terus lekat . advice saya makesure bmi u normal . minum susu kambing and add on any supplement utk kuatkan dalaman u . 2-3 bulan sebelum saya berkahwin mmg saya dk pulun je minum susu kambing rezqi dan women love . dua2 ni brand mamadil

bru 3 bln kn? jd x perlu supplemen lg.. ckup skadar mkn folic acid, track wktu sbur gne opk, hsband n wife jge mkn, amalkn gaya hdup sihat..palg pentg hsband x mrokok.. just njoy mse bdua bsama.

sy period irregular yg selalunya org kata susah hamil. lepas kawen sy pjj, lepas pjj tamat 2w kemudian sy pregnant. tak ambil apa2 supplement, husband mkn mknn sihat, sy pun and + pil folic acid je.

just ambil folic acid, amalkan gaya hidup sihat ie: pemakanan, exercise, tidur, water intake, stress. baru lagi tu. just enjoy the moment. stress pun ganggu kesuburan, both lelaki dan perempuan.

makan folic asid selama 3 bulan kalau plan nak pregnant.suami isteri amalkan mkn mknan yg berkhasiat dan amalkan cara hidup yang sihat.

x mkn ppe pun. x mikir n force sgt bab anak.. tup2 dpt rezeki awl. tgok wktu plg subur or medium subur la...cr apps period tracker...

da ble ambil folic acid,sy pn lps 3 bulan kawin bru rancang nk bby..sy jaga makan laki pn sma

makan acid folic dan chck bila waktu subur dan sesuai tuk brsm husben

no need to take any supplements. just kena tahu waktu subur