(mistik)ada tak dikalangan ibu² semasa hamil or after diganggu?or brrlaku perkara mistik

13 Balas

pernah berlaku masa dlm pantang.. 2 minggu tinggal rumah sbb berpantang dekat rumah kakak.. lepas 2minggu tu sy balik rumah.. lepas seminggu duduk rumah bby kena ganggu.. suami sy hijab dia mmg dh terbuka.. ada satu malam tu sy berjaga sbb bby susah nk tido.. sy berjaga smpai kul 5pagi.. dh x tahan sgt sy gerak suami dari tido sbb bby dh meraung x berenti.. bila suami tgok bby dia nmpak ade sekor jin duk tgok kat bby.. malam esok nye x berani dh nk tido rumah.. ajak suami tido rumah ayah je.. ayah laa tlg halau jin dlm rumah.. lepas ayah dh cuci rumah tu sy dah x berani tido dlm gelap smpai laa habis hari berpantang 😂😂 rumah semua bilik sy biar cerah

1y ago

seramnye sis...sy mse preggy duk dpn tv.pastu tibe² tdgr bunyi tabung duit mcm org curah.sedangkan ank² balik kg..mse tu dh la duk ssorg..trus kol somi,ehh lmbt lg die blik..pntnye duk dlm ktakutan.rupenye ad bnde mmg tgk aim ke sy..die bwk ank@cucu mse tu.ty yg tbung bunyi duit.

Pernah masa kandungan baru masuk 4bulan .. husb keluar hang out dgn kawan² dia .. saya sendiri di rumah .. imagine rumah kami tingkat 16 .. saya tdur di sebelah tingkap dan malam tu tingkap terbuka luas tapi langsir saya tutup .. all of the sudden saya dengar bunyi menjerit betul² depan tingkap sya .. saya xberani jengguk .. saya hanya sempat rakam bunyi nya dan send ke husb suruh husb balik cepat . After that husb pagar rumah skali lagi allhamdulilah smpai saya bersalin xda apa yg ganggu ..

1y ago

kalau saya boleh attached bunyi dia dekat comment ni boleh lah korg dengar .. mmg seram .. samaaa kita sis ieda .. saya punya penakut tu smpai husb marah smua lampu saya bukak .. smpai lah skrng wlpn dah pindah rumah bru 🤣🤣🤣

Kalau datang bisikan apa2 terus baca auzubillah, fatihah, ayat kursi & 3qul. Baca je ulang2 doa minta Allah lindungi. Kalau sis berkesempatan amalkan zikir pagi petang (al-matsurat) dalam tu banyak doa perlindungan. Yang ganggu tu pun makhluk Allah sama macam kita, jadi sis kuatkan hati bagitau diri Allah maha besar, makhluk tu takkan boleh ganggu kalau Allah tak izin. Saya cakap ni sebab saya pun penakut…

1y ago

insyaAllah..kdg mcm x pcye plk kna.mcm xnk pcya.tp bila brubt..bru la oh...tq sis..😘👍🏼

Pernah masa 8w, mimpi nenek tua dtg.. Pegang perut.. Terjaga rasa senggugut yg kuat. Pergi toilet keluar darah byk.. Gugur mse 8 minggu. Lps pntg 2w Pergi berubat, uztaz kata ada saka dr family belah mak.. Lpstu mmg tiao kali tidur bc ayat kursi.. Pregnant kali ke2 alhamdulillah okay, cuma dlm pantang pernah kena tindih sbb tidur tmpt laluan makhluk tu.. Lpstu mmg tiap kali tidur mil temankan..

1y ago

tkt kan.sy gtu jgk.bnde tu mrh ank dlm prt.nk gugurkn.nsb cpt brubt..ank first tu ggur..xtau la ad kaitan x.tp second tu pindh umh.yg first umh lain.upenye umh sy dudk tu bole thn keras jiran kate..x lme je org dudk.sy ddk dlm 5yr.alhmdulillah...xde la gngguan mcm pyewa lain² dduk.

Sy baru alami..punca klinik desa tempat sy tukar tempat.. disebabkn sy bukan org situ..sy pergi la survey kat mana KD tu..pergi xlewat pun dalam pukul 5ptg mcm tu.. smpi2, tgk KD tu dekat dgn kwsn kubur…bila mlm, kena kacau.. rasa jari kaki kena picit.. bila tgk xde apa pun.. selang brp jam dia gerakk2kan jari kaki pulak..sy bnykn baca ayat kursi..alhamdulilah lepas tu dah xrasa pape..

1y ago

siannye sis..nasib x melarat.moga dilindungi sntiasa..

Gangguan kt rumah exhusbn dulu ada..masa anak first, Sbb rumah tu tmpt dia, ada cerita... Then ada bbrapa kli dgr suara, dia menangis, ketawa & mengilai.. Nie dkt kg la.. Kwsn tupun mmg ada blaku accident melibatkan kematian, Satu g pernah nampak kak ponti tgh naik tangga dgn kakinya x jejak pun.. Kebetulan time tu jam 12 mlm.. Yg nie kat rumah exhusbn tu.. Blurr kejap.. 😂

1y ago

uishhh ni dasyat...siap nmpk lg..klu sy,mau tpaku kt stu😆😆

sy lepas brslin kena hri ke 2..xleh tdo..ttup mata je rse duk kt blk gelap sgt...nk buka mata ssh sgt..bile dh buka ingtkn mmpi...ttup mata jd lg skli..last2 jerit pggl suami sruh pgg tgn..bru bleh tdo...bdn tgh lemah...sblm ni org ad hntr bnda kt umah sy sbb sy brniaga kek kt tmn..dh buang dh...ni dtg smula mse pntang tu...

1y ago

ptot la..pasni kne sntiasa bhati² la kn..kne ad pndinding slalu.

sy penah msa mgndung ank kedua... tiap nk senja jew msti bau hanyir jew...bau darah...n bila duk kt katil msti ad rasa orng duduk kt katil smpi leh rasa tilam tu lekuk... akhir nyer sy gugur...sbb uma sy kiri kanan dan bawah rumah kosong sbb duk flat...last sy pindah dr situ....seram jew rasa....

1y ago

seramm sis 😱

Alhamdulillah skng dh 38w xde apa2 yg kcau , tp akk2 sy dn ipar sy lps je besalin mesti ade bnda yg kcau smpai kerasukan trpksa pggil ustaz hrplah sy tak kna mcm tu

1y ago

knpa ek mcmtu..mtk² sis x kne kcu..insyaAllah..