Sy nk tnya kan,kalau kita buat bsp dkt rmh kan selama 4 klii keesokkan baru kita pergi kk kan???

13 Balas

Selalunya nurse akan call utk next appointment. Bergantung kat result bsp juga. Kalau tak ok, kena pegi next week, kalau ok, dtg lagi 2 mggu. Ni kat tempat saya - KK Nilai.

Di tempat sy kalau result bsp “merah”, esoknya mmg kene jumpa doctor utk review result.. kalau bsp cantik, hanya jumpa time checkup je..

Yes. Saya selalu buat sehari sebelum appointment KK. So that masa appointment tu nurse atau doctor boleh review result BSP kita.

klau sy..nurse akan pesan buat bsp sehari sebelum date check up....so hari check up tu,check perut dan review bsp

Nurse tak tulis date appt ke dekat buku? Kalau saya, biasanya camtu la. Buat bsp harini, esoknya jumpa doc.

11mo ago

Kalau saya memang terus tulis dalam buku pink sis, sebab dah send gambar kat nurse melalu whatsapp. Esok nurse tengok je pastu salin dalam buku pink klinik punya.

kalau sy bsp hry nie klu cntik xperlu jumpa doktr tapi klau ada merah siap sedia lah jumpa doktr nya🤣

Kalau klinik desa saya macamtu sis. Harini bsp 4 kali kat rumah, esoknya pergi check up di klinik.

Tak tentu. Macam saya tak, ikut appointment yang nurse bagi.

saya esoknya nak jumpa doktor hari NIE buat BSP 4 kali....

ya btul sis.yg penting 2jam selepas makan cek yer 🥰