5week 2day

Assalamualaikum. maaf hntr pic kurg baik sy mau tnya. ada sesiapa prnah alami mgndung kluar darah coklat mcm ni. normal kh utk ibu mgndung. tpi tdk selalu kluar. ada masa2 darah coklat kluar sikit2. . #ingintahu

5week 2day
10 Balas

Saya pun pernah spotting macam tu masa pregnant 7 weeks. Lepas tu terus ke klinik. Doktor kata threatened miscarriage. So chances 50-50. Doktor bekalkan ubat Duphaston untuk 2 minggu. Alhamdulillah, lepas tu tak da lagi bleeding or spotting. Sekarang usia kandungan dah masuk 18 weeks. Harap semuanya dipermudahkan Allah nanti. Aamiin.

1y ago

Sama² sis. Take care ya. ❤❤❤

Sbenarnya tak normal kalau ada kluar ssuatu . Sb lain org lain simptom. Mcm sy pernah jugak kluar spotting coklat, alhamdulilah takde apa. Klau berterusan seeloknya terus g klinik ye sis. Biar dr yg check. Smoga urusan sis dipermudahkn. Aamiin

1y ago

okey sis tq nasihat nya♥️. in shaa allah hri ni baru nk gi klinik. doakan ye😊

kalau diikutkan bila ada darah ke mmng bahaya sis.. tapi mcm sy first pregnnt sehari je kluar darah coklat.. tu okay kot.. tapi kalau berhari hari tu baik sis p cek klinik...

1y ago

ahh tu lh. tdk kluar hri2 selang selih mcm tu. keluar sikit2 ja. tapi still prsaan risau tu ada. sbb ni kndgan sy yg ke3 selepas 2kali keguguran.. doakan ye smoga semua baik2 saja♥️

jumpa doktor terus kalau ada bleeding..mungkin ini gangguan kehamilan..sikit ke banyak mesti juga jumpa doktor..sbb saya pernah bleeding masa dalam 12 minggu..

1y ago

tq nasihat nya sis♥️. in shaa allah hri ni gi check up. doakan ye

Saya keluar macam ni terus ke klinik scan lpastu doc kata ancaman keguguran dan lpas smnggu terus jatuh sendiri… mnta sis terus ke klinik

1y ago

okey sis tq nsihat nya♥️.. in shaa allah hri ni gi check up

Better p klinik... Sy pnh alami n last2 keguguran.. Tp sy xckp dkt sis.. Sy nasihatkan better p cek d klinik... Utk kepastian

1y ago

Aamiin2.. Moga baby sihat walafiat

Sy mcmni jugak masa 7w sampai 8w lebih mcmtu. Bila pergi klinik scan semuanya ok, tp doktor ada bagi Duphaston untuk 2minggu.

1y ago

tq sis

Better pergi ke klinik trus sis , untk keselamatan bby .. takut pregnant luar rahim or sebaliknya

1y ago

Sme2 sis , Insyallah amin 😊

Tak normal, sy 4kali pengalaman mcm ni, tahu2 keguguran. Better ke klinik terus.

1y ago

allah.. iya kh. sabar ya sis in shaa allah ada rezeki nti♥️. ni kndgan sy yg ke3 pertama kali keluar mcm ni. sy dh 2kali keguguran. doakn ye semoga semua nya baik2 n sihat saja 😊♥️

taknormal

1y ago

okey tq sis. in shaa allah hri ni gi check up. doakan ye