Maaf saya nk tnya MCM mne x nak bgi sembelit....sakit perut nk membuang xdpt

7 Balas

Hi mommy waktu hujung trimester 2 dulu, saya pun sembelit teruk sampaikan seminggu tu dua kali je membuang. Saya tanya nurse apa nak buat berkenaan sembelit tu. Nurse suruh awal subuh bancuh susu Fernleaf 2 sudu dalam cawan. Minum waktu masih panas panas tu. Lepastu duduk je dekat mangkuk tandas tu buat buat macam nak berak gitu. Banyakkan minum air putih, banyak kan berjalan. Buah naga tu buat jadi air jus, makan buah jambu batu dengan papaya. Lain orang mungkin lain kejadian nya, tapi cuba amalkan dulu yaa, sebab saya amal ikut nurse cakap, alhamdulillah menjadi