Hi mom assalamu'alaikum mom nk tnya lah ada ke yg kena bersalin 38 minggu sbb ada GDM..

1 Balas

Wasalam.. bergantung pada jenis GDM sis.. kalau gdm on diet control boleh bersalin ikt due kalau lepas due xbersalin akan induce. kalau gdm on medication @ gdm on insulin wajib bersalin 38 minggu meaning to say kena induce tepat 38 minggu sb dikuatiri bayi besar dalam perut. sy bersalin 38 minggu tepat kena induce sb gdm on medication.

2y ago

sy ada cucuk insulin wrna hijau tp dia punya ubt tu mmg mngtuk sgt tu ubt pun ada mkn dear...